Arduino İle RSS Besleme Göstergesi

0
2122
Arduino İle RSS Besleme Göstergesi
Arduino İle RSS Besleme Göstergesi

Habercilik veya blog yazarlığı işi ile uğraşanların onlarca haber sitesini takip etmesi gerekir. Herhangi bir yazarlık veya medya işi ile ilgilenmeseniz ile sıkı bir okuyucu iseniz çoğu haber sitesini ayrı ayrı takip etmek sizi yorabilir. Bunum için RSS teknolojisi geliştirilmiştir. RSS teknolojisi ile herhangi bir RSS programına takip etmek istediğiniz haber sitesinin RSS eklentisini yükleyerek onlarca haber sitesini tek bir programdan takip edip bunlar üzerinde işlem yapabilirsiniz. Günümüzde ücretli veya ücretsiz birçok RSS hizmeti mevcuttur. Bunların bazıları bilgisayar programı olmakla beraber bazıları ise internet üzerinden çalışmaktadır. RSS yeni bir teknoloji olmayıp uzun yıllardan beri kullanılsa da günümüzde çoğu internet sitesi RSS desteklidir.

Bu projede kullanılan 16×2 karakter LCD ile takip ettiğiniz haber başlıkları ekranda kısaca gösterilmektedir. Bunun için bir bilgisayar programı kullanılmış ve seri iletişim portu ile bilgisayar Arduino’ya bağlanmıştır. Seri iletişim portu Arduino’ya sadece program atmak için değil aynı zamanda da bilgisayarla iletişim kurmak için kullanılmaktadır. Sıkı haber takipçileri için bu projenin faydalı olacağına inanıyoruz.

Bu projede modifiye edilmiş LiquidCrystal Kütüphanesi kullanıldığı için internetten kütüphaneyi indirip ve kurmanız gereklidir.

Ardından şekildeki gibi bir devre kurmak yeterli olacaktır. Program sadece Arduino Uno ve Karakter LCD ekranı kullanmaktadır. Kartın sürekli olarak bilgisayara takılı olması gerektiğini unutmamak gerekir.

Bilgisayar programı ise Python dilinde yazılmıştır ve pyserial kütüphanesini kullanır. Python dili şu an en popüler ve en hızlı büyüyen dillerden biridir. Derleyiciyi kurmak için https://www.python.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Derleyicinin kurulmasının ardından gerekli kütüphaneler de kurmanız gerekmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here